petersonida.blogg.se

DARE TO BE GREAT

Gott nytt år!

Publicerad 2013-12-31 10:02:43 i Allmänt

Vet inte när jag skrev sist men tror inte att jag har gjort det sedan jag hade mitt sista seminarium i skolan. Så jag tänkte bara göra en liten lista på vad som hänt sedan sist så jag inte tror att det var ett glapp i mitt liv mellan dessa veckor. Det är faktiskt himla kul att gå tillbaka och läsa. Häromdagen när jag inte kunde sova läste jag igenom vår resa igen. Det slutade nästan med tårar. Är det verkligen vi som har gjort och varit på alla dessa ställen? Det kändes så overkligt på något konstigt sätt...
 
Sedan sist har jag...
 
 varit på Håkan med Sofia, mycket trevlig kväll som fick sätta punkt på en fin höst. Så glad att jag träffat Sofia och självklart var Håkan grym han med!
 
 fixat boende i Örebro!!!!!! Ett fint radhus, mittemellan universitetet och stan. 500 meter till friskis och svettis. Magkänslan säger att det är så rätt. På lördag går flyttlasset. Nytt år, ny stad och en himla massa nya möjligheter!
 
firat jul, Jag var inte mitt bästa jag. Något jag måste jobba med nästa år. Men jag gillar inte ångest och jag gillar verkligen inte när jag inte kan kontrollera den. Som en svart vägg som sätter sig framför mitt ansikte och hur hårt jag än slår så ramlar den inte bort så att jag kan bli mitt vanliga jag igen. Hur som helst så var det en mysig kväll, med för mycket mat, en massa snack och hockeyspelstunnering. Jag fick dessutom alldeles för mycket fina julklappar , trodde man fick mindre och mindre ju äldre man blev. Det verkar dock vara tvärtom i denna familj!
 
jobbat en massa, så glad att jag fått jobba så mycket detta juluppehåll från skolan. Skippade att gå ut på juldagen så att jag istället kunde jobba på annandagen, så värt med dubbelt betalt!
 
varit snurrigare än vanligt, mycket pågår i mitt huvud med flytt och hela den biten. Det har resulterat i en snurrigare Ida än vanligt. I söndags tog jag med mig båda bilnycklarna till jobbet. Tur att vi hade en extra så att mamma sedan kom iväg till jobbet. Samma kväll fick jag pappas kort för att handla och självklart låg det kvar i min ficka när jag kom till jobbet dagen efter. Efter det åkte jag hem till Amanda och laddade för tre gritpass. När jag kom hem helt slut och ska ta upp nyckeln för att öppna huset så känns nyckelknippan tyngre än vanligt. Varför det kan man fråga sig? Jo för att Amandas nycklar såklart hade följt med på min nyckelknippa...
 
kört mitt "sista" pass på gympozz, efter mina tre sista pass igår kom det nästan tårar när jag satt i bilen på väg hem. Det kändes ungefär som att jag gjorde slut med en del av mig själv.  Det som kommer saknas mest med flytten är utan tvekan dessa oslagbara pass... Men det positiva är att det är nya stad, nytt år och tusen nya träningsmöjligheter. Kanske kan det vara nyttigt med något nytt?
 
Nu väntar en hel del fix innan jag sätter mig på tåget mot min nya hemstad. Klart det nya året ska firas in där!
 
Amanda och jag efter en löprunda på julafton.
Ser tillbaka på detta år med glädje men ser fram emot nästa år med ännu större glädje..
 
 
 
 
 
 
 

Du har någon ny att somna bredvid, det är inte lätt att vara så ung.

Publicerad 2013-12-19 22:37:25 i Allmänt

Känner mig inte lika klok som jag borde göra efter dagens fokus på plugg. Historia och årtal hit och dit är verkligen inte min grej. Men samvetet känns dock lite bra för att jag faktiskt prioriterade skolan före jobb. Det är ju trots allt skolan som ska gå i första hand.. Dessutom fick jag börja dagen med en promenad och en pod, bästa starten!

Imorgon håller jag alla tummar jag kan för att det ska gå min väg. Det skulle vara så jäkla underbart!

På kvällen ska jag och Sofia se Håkan. Det ska bli riktigt skoj med konsert. Jag tar dock bilen så det får bli en nykter kväll. Men lika kul för det såklart. Även om någon öl hör till när man går på konsert. Fast det finns nog alkoholfria varianter.

Det fick bli en löprunda med hantelstyrka idag med. Orken att ta sig ner på stan fanns liksom inte. Fast löpning är ju livets bästa drog. Dock så fick jag inte känna mig "hög" på livet så länge. En julklapp jag beställt från Nelly i sista minuten kom idag. Problemet var bara att någon har sprättat upp paketet och tagit innehållet. Kvar lämnade de en reklamtidning. Tror ni det funkar lika bra att slå in tidningen? Nej då. Jag har mejlat och de skulle skicka ut en ny vara. Frågan är bara om det hinner komma fram...

Ser för övrigt fram emot helgen, ska nog träffa många saknade vänner! <3

Onsdag

Publicerad 2013-12-18 21:22:01 i Allmänt

Idag ringde klockan vid 07:00. Väntade på det skulle ringa från jobbet. Däremot blev det inget samtal så jag gick upp vid 09:00. Precis när jag fixat med min kvarg och tagit första klunken kaffe så ringde det och då var det bara att strunta i plugg och frukost för att åka och jobba. Dagen gick dock fort och det bjöds dessutom på jullunch. Efterättsbordet hade både engelsk konfekt och fudge. ( Mina två godisfavoriter) När jag kom hem blev det plugg och en löprunda med styrka.

Imorgon hade jag tänkt jobba men tyvärr måste jag låta skolan gå före. ( intalar mig själv att pengar inte är allt) Om man bara kunde klona sig ibland..

Nu ligger jag och väntar på att paradise hotell ska börja. Mamma och Maja bakar julgodis så jag har ätit alla rester från det. Godis smakar nästan alltid bäst på en vardag när det känns lite förbjudet, haha.

Just det jag beställde en kappa från zara förra veckan. Så nöjd är jag med den! Något dyr kanske men var längesen jag köpte en vinterjacka. Dessutom är det första gången jag har hittat en varm jacka man känner sig fin i och inte en som får en att se uppstoppad ut..

Baby you are a firework

Publicerad 2013-12-17 20:08:34 i Allmänt

Tentan kan ha gått hur som helst. Ingen aning om jag ska vara helt ärlig. Det kändes liksom bara tomt efteråt. Jag var varken lättat, glad, arg eller besviken. Eller jo besviken var jag nog för att frågorna inte var ställda så jag fick visa allt jag egentligen kan. Det resulterade i att jag berättade så invecklat och snurrigt på alla frågor att jag tror att jag kan ha krånglat till det för mig. Dessutom vet man ju inte hur de rättar så jag väljer att vänta till den 10 januari innan jag tar ut några känslor på den där tentan..
 
Efter tentan kan man säga att jag tog jullov, fast jag egentligen inte kan det. Orken till träning, plugg och ett bra humör finns liksom inte kvar. Inte blir det bättre av att jag inte sover på nätterna. Deppig jag låter men det är verkligen jobbigt. Eller i fredagsnatt sov jag som en stock, fast då med en hel del alkohol i kroppen. När jag väl somnar drömmer jag så konstigt och vaknar upp i panik. Jag drömmer att jag sakta tappar känseln i min kropp och sedan faller jag ihop. Varje gång är det olika människor vid min sida och alltid händer samma sak. Jag försöker få fram något ljud men ligger helt livlös på marken och den som står bredvid skiter i att hjälpa mig. Idag var det så hemskt när jag vaknade att jag var tvungen att googla lite på hur man tyder drömmar. Det enda jag kom fram till var att om man drömmer att min svimmar kan det vara att man har tappat balansen i sitt liv. Med tanke på att jag har haft noll balans de senaste veckorna kanske det inte är så konstigt att jag inte ens kan hålla balansen i min drömmar? Hur som helst så är det en obehaglig känsla varje gång jag faller i drömmen och den håller ofta i sig ett par timmar när jag vaknar..
 
Till något roligare. I fredags firade vi att tentan var över med en utgång. Det slutade med att jag och Anna var dem enda som var kvar i gänget, inte mig emot då jag gillar Anna, haha!  Vi hade självklart kul men tentaplugget hade nog satt sina spår på alla vilket gjorde att vi inte var kvar ända till stängning. Nästa gång ska jag inte vänta sju veckor innan jag går ut igen. Ibland blir jag så trött på att man (jag) ska vara så duktig och hålla upp med allt. Vem bryr sig egentligen? Framförallt, vad gör det om hundra år? Nej som sagt så ska jag ha som nyårslöfte att komma ur min bekvämzon. Jag ska kunna gå ut  och festa fast jag varit ute två helger i rad. Jag ska kunna äta glass en tisdag om jag är sugen på det. (även när det inte är veckan innan mens) Jag ska börja våga ta tag i saker som jag vill göra. Men viktigast av allt så ska jag börja uppskatta livet, det kommer bara en gång.  Om det går vägen i slutet av veckan kan det även bli så att jag verkligen kan börja den här nystarten på riktigt, håller tummarna..
 
Oklart inlägg, men dagen har varit oklar och jag behövde få skriva ur mig.
 
 
 

Be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde

Publicerad 2013-12-06 06:00:00 i Allmänt

Det känns som att jag alltid börjar mina inlägg med tiden går så fort. Men den har veckan har nog tagit priset. Var det inte måndag nyss liksom? Ska dock inte klaga jag älskar ju fredagar.
 
Igår jobbade jag för första gången på länge, jag har ju haft VFU. Det var faktiskt kul att göra något annat än att plugga. Återigen blev jag påmind om att det sällan går att hinna med precis allt man vill på en dag. Nu fick jag jobba och då fick träningen stå åt sidan. När jag kom hem var jag nämligen tvungen att plugga, vilket jag också gjorde i tre timmar. Mamma bakade lussebullar med mandelmassa vilket nog gjorde att jag orkade den sista timmen. Måste bara intala mig själv att jag inte kommer att kunna träna lika mycket som jag vill om jag ska hinna med allt plugg och dessutom hinna jobba ibland. Ibland kan jag nästan skratta åt mig själv jag är ju liksom ingen elitidrottare, snarare en amatör. Men det  är verkligen där jag får min energi och känner att jag lever. Kanske finns det andra saker som kan få mig att känna mig lika levande som träning. Fast det är enormt svårt att kliva ut sin "bekvämzon".. Hur som helst så vet jag inte vart jag vill komma mer än att ett av mina nyårlöften att kliva ur min "bekvämzon", inte bara med träningen utan med det mesta i livet...
 
Idag är det seminarium. Jag vakande klockan 04:00 och kunde inte somna om. Inte förvånad, sömn och Ida är ingen bra kombination. Idag gjorde det dock inget då jag är tvingad att ta tåget på grund av stormen Sven. Tåget går klockan sju! Efter det ska jag hem och plugga sedan kan det bli attack  ikväll. Om det inte är så att pappa vill bli hämtad från bussen ( han har varit på julbords-kryssning med jobbet) då får jag faktiskt skippa träningen och hämta han. Nej nu ska jag föna håret och packa väskan. Håller tummarna för att inte tågen håller på och krånglar bara!
 
Bästa pappa!<3
 
Fredagsskjorta och livets räddning, kaffe.
 
 

För du var solskenet och jag var ensam

Publicerad 2013-12-02 20:57:32 i Allmänt

Då var det redan december och bara 22 dagar kvar till julafton. Vad hände med tiden, var inte jag i Australien nyss, började jag inte skolan nyss, var det inte nyår nyss? Tydligen inte. Det har hänt en hel del detta år. Året började inte på bästa sätt men det har bara blivit bättre vilket jag tror att det är på väg att fortsätta bli!
 
I fredags var det examination som min studiegrupp klarade, så skönt. Efter det firade vi med kinamat. Riktigt trevligt var det. I fyra timmar satt vi och hade djupa diskussioner, sånt kan behövas ibland. Det blev som sagt ingen utgång så i lördags följde jag med till mormor. Det var någon kombinerat födelsedag/morsdags-firande. Som vanligt när man kommer dit kan man inte hålla fingrarna borta från skålarna med en massa gott i.. Fast det var jag värd tyckte jag!
 
Första advent började med att jag och pappa tog en promenad. Efter det dukade vi upp för långfrukost, finns det något bättre på helgerna? Sedan blev det lite plugg och träning. Testade ett nytt pass som var riktigt kul och som dessutom resulterade i träningsvärk. Jag har i princip kört samma träningsschema nu i flera veckor eftersom jag har haft VFU. Därför tänkte jag chocka kroppen och köra lite annat den här veckan, hoppas på lite mer träningsvärk!
 
Idag har nog varit en av de sämre måndagarna på länge. Orkar inte gå in på det mer än att jag tog ut det på träningen och imorgon är det nya tag! Då blir det träning, tandläkare och plugg! Idag beställde jag även nya träningsskor, hoppas dem är så sköna som de sägs!
 
Börjar för övrigt bli nervös inför nästa veckas tenta. Men jag ska fasiken klara den! Får leta fram den här känslan..
Jag och bästa Mini! <3
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela