petersonida.blogg.se

DARE TO BE GREAT

Phuket Zoo och Cashew nut factory

Publicerad 2013-03-22 13:59:00 i Allmänt

Hej på er!
 
Nu fungerar internet på hotellet, vilket är passande då vi har varit iväg på utflykt idag. Vi hade tänkt att bara åka till Phuket Zoo men det slutade med att vi även besökte Cashew nut factory. Det var han som körde oss i tuk tuken som tipsade om att vi kunde stanna på något annat ställe i Phuket när vi ändå var där. Självklart bangade vi inte på att slå två flugor i en smäll.
 

Phuket Zoo var inget jag kommer att åka tillbaka till. Även om jag inte är någon riktig djurvän så led jag verkligen av att se djuren i så små burar. Dem som har klagat på att djuren i Parken Zoo har för lite utrymme kan ju besöka Phuket Zoo så ändrar de nog sin uppfattning. Vi hade sett bilder på folk som tagit kort med tigrar och hade planerat att själva göra det. Men jag kunde inte bidra med pengar till det, även om det inte rörde sig om många kronor. Det var en liten tigerunge som inte alls trivdes med att sitta i knä på folk. Dessutom hade han som höll koll på tigern bara en arm, vilket inte kändes allt för tryggt. Jag vill inte veta hur han blev av med den armen.. Vi gick i alla fall vidare och såg lite andra djur. Men som sagt alla satt i små burar. Det mest sjuka var alla krokodiler. De låg mellan 25-30 krokodiler på varandra och såg i princip döda ut. Nog för att jag verkligen avskyr krokodiler så var det inte kul att se. Vi tittade i alla fall på en ap- och krokodilshow. Aporna var lite småroliga då de cyklade, kastade boll och annat kul. Krokodilerna däremot var bara konstigt. De jagade upp dem och stoppade huvudet i munnen på krokodilerna. Det ända djuret vi ville ta kort med var en stor orangutang, men när vi bestämt oss och skulle gå tillbaka så hade den rast. Det var lite tråkigt men som Amanda sa när vi gick " skönt att veta att även den får rast".
 
Vid utgången hade det även en stor tiger man kunde ta kort med. Även där kändes det inte rätt. Jag vet inte vad som är rätt och fel med djur. Men det ser inte bra ut när männen som tar kort står och räknar sedlar och lägger ner i fickan medan de slår och drar i djuren för att turister ska få bra kort.. Hur som helst när vi hade fått nog så gick vi ut till den söta gubben som körde tuk tuken och hade väntat på oss utanför. ( Vilket inte heller kändes bra. Här sitter jag och klagar på hur de behandlar djuren när jag själv låter en gammal man köra runt oss i flera timmar och dessutom vänta på varje ställe för en billig peng, hehe.. )
 
Nästa stopp var ett paradis för mig. En butik där du fick provsmaka en massa  olika cashewnöts-sorter, torkad frukt och andra thailändska specialiter. Jag blev helt inne i min egen värld och gick väl minst fem varv runt omkring där och åt. Amanda däremot tog det lite lugnare hade fullt upp med att hålla koll på sin gratisätande lillasyster/ Anette Sundberg. När jag väl skulle bestämma mig för vad jag ville ha mådde jag så illa så det blev bara en påse med räfflade bananchips. Vilket jag ångrar nu.. Men det var i alla fall kul att se hur nötterna växer på träden och även hur de går till när de tar ut nöten från skalet. Det var ett jäkla jobb och vi förstår nu varför de är ganska dyra hemma i Sverige. 
 
Allt i allt så har vi haft en bra fredag. Och den blev betydligt mycket bättre nu när internet fungerar. Hoppas ni har det bra därhemma, nu är det inte långt kvar tills vi ses igen! 
 
Tigerungen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela