petersonida.blogg.se

DARE TO BE GREAT

Plugg och festsug

Publicerad 2013-10-31 14:21:30 i Allmänt

Igår var tanken att plugga på dagen och åka till Örebro på kvällen. Istället ringde de från jobbet tidigt på morgonen så det var bara att fixa sig fort och jobba istället. Ingen utgång blev det heller. Tråkigt men förhoppningsvis är den framflyttad till helgen. Jag är taggad på att festa för det var så längesen sist..  Utnyttjade att jag inte var bakis idag med en 7 km löprunda på morgonen. Jag fullkomligt älskar att börja dagen med en promenad eller löprunda. Jag får så himla mycket bra energi och jag som har kasst morgonhumör är verkligen i behov av att ta ut den dåliga energin på rätt sätt på morgonen. Det måste väl vara bättre att springa bort det än att ta ut det på familjen, eller hur?!
 
På tal om energi, när jag hade duschat satte jag mig för att läsa och anteckna. Oftast brukar jag vara tvungen att ta pauser efter 45 minuter för att det inte ska bli korvstoppning. Idag däremot höll jag på i över två timmar utan att bli för uttråkad. Hur skönt är det inte när det blir så?
 
Ikväll tänkte jag ta en tur till Tuna Park för att se om stadiums VIP-kväll är något att ha. Jag är verkligen i behov av nya träningskläder.. Jaja först ska jag skriva om alla anteckningar på datorn.
 
Bästa pluggklädseln:
 

wake me up

Publicerad 2013-10-28 08:22:02 i Allmänt

Hej bloggen, jag är inte död hehe.. Veckan som gått har inte den bästa i mitt liv så har inte haft så mycket att skriva om. Jag genomförde de sista dagarna på praktiken och skrev en uppgift som sedan skulle redovisas i fredags. Det gick helt okej förutom att jag var så trött så jag inte visste var jag skulle ta vägen. Just det, jag fick tillbaka mitt paper också, jag klarade det så nu har jag fått mina första högskolepoäng. 7,5 poäng närmare bestämt. Det är en lång väg kvar men man måste börja någonstans eller hur?!
 
I helgen har jag legat hemma och deppat. Det hjälpte inte att kolla insta och se hur alla gjorde iordning sig inför haunted house.. Att många hade fake-sår gjorde inte saken bättre då jag låg hemma med mitt riktiga hål under armen och inte kunde festa. Jaja, det går fler tåg som min pappa brukar säga. Redan på onsdag faktiskt, då jag och Anna ska styra en utgång i Örebro.
 
Idag tog jag mig  ut på en löptur för första gången på en vecka. Skönt att bara slippa gå. Såret är på god väg att läka ihop nu och ingen är lyckligare än jag. Eller jo, kanske stackars mamma som har fått lägga om det varje dag..
 
Nej nu ska jag byta om och bege mig mot universitetet. Skönt med föreläsningar och lektioner istället för praktik ett tag faktiskt. Jag hoppas hinna med lite jobb också. Det är tydligen rätt lugnt där så det behövs inte så mycket folk, men jag håller tummarna för att jag får jobba imorgon eller på fredag!
 
Hej så länge!

Just det glömde det bästa med förra veckan!! Jag och Anna bokade biljetter till AVICII i Februari !!
 
 
 

Afternoon Tea

Publicerad 2013-10-20 12:40:40 i Allmänt

Det känns för tillfället som att någon har låst in mig i min kropp och slängt nyckeln. Jag vill ut och springa till jag stupar, känna den där känslan efter ett gritpass och ruset man får första låten på attacken. Men nej, promenader är det enda jag får nöja med mig för tillfället. Det är inte synd om mig men jag längtar tills det här såret har läkt igen så mycket kan jag säga. Jaja.
 
Igår var jag på Sundbyholms slott och provade afternoon tea. Jag blev bjuden av jobbet annars hade jag nog aldrig testat det. Jag lägger hellre pengar på mat om man säger så. Det var mest fika, men riktigt gott sådant. Dessutom var det trevlig sällskap. Efter det hämtade jag upp Amanda och Maja på stan. Sedan blev det filmmys på kvällen.
 
Idag har jag varit ute på en promenad som ledde till att jag fick så mycket energi att jag precis har storstädat mitt rum. Gillar känslan efteråt! Nu ska jag försöka komma igång med min VFU-uppgift som ska vara inne på fredag. Fyra dagar kvar på vfu:n och sedan är det seminarium på fredag. Svårt att få ner alla intryck på papper bara, men det ska nog gå bra. Lite senare hoppas jag få tag på Emma så att vi kan ta en promenad, alltid roligare med sällskap.
 
Nej nu ska jag sätta igång, hej så länge!!
 
 
 
 

Jag ser det snöar

Publicerad 2013-10-18 08:22:07 i Allmänt

Gårdagen i Katrineholm gick bra. Det jobbiga var att det tog sådan tid. Sedan kan jag ju ännu en gång konstatera att sjukhus inte är min grej. Jag får en klump i magen så fort jag kommer in på ett sjukhus. Bara tanken på nålar och blod gör mig yr och svettigt. All heder till er som jobbar inom sjukvården eller pluggar till det. Ni behövs och vissa skulle inte klara av det. Jag skulle hellre städa toaletter resten av mitt liv än att sätta nålar på människor.. Men som sagt alla är olika och det är väl tur det!

Själva operationen gick bra så nu har jag ett öppet sår under armen. Än så länge har det inte gjort värst ont, peppar peppar ta i trä! Eller nu kom jag på att jag hade kunnat jobba inom vården. Jag hade velat vara med när man söver ner och när man väcker patienterna. Kan tänka mig att man får höra mycket roligt då, haha. Min första fråga var när jag skulle kunna träna igen. Inte så roligt men inget jag hade frågat i vaket tillstånd då läkaren redan berättat det två gånger innan. En sista sak angående det här som slog mig igår när jag rullades in på operationen. Vad tacksam man ska vara för att man inte har någon sjukdom eller någon nära som har någon sjukdom som innebär att man måste vara på sjukhuset regelbundet. Jag ska nog ägna den tanken lite tid ibland för att inte göra småsaker till stora problem, vilket jag har en förmåga att göra.. Nej nu sätter jag punkt för det här..

Slutligen kan jag bara säga att godiset smakades gudomligt igår. Sex veckor blev det nästan utan. Pappa hade köpt en stor godispåse och en Jerry och ben som mamma så fint sa. Tanken är att käka på i Helgen och sedan köra på ett nytt löfte fram till jul. Men vi får se. Idag kom första snön så det är inte allt för långt dit trots allt. Jag är konstig men jag gillar att utmana mig på sådana saker.

Nej nu ska jag göra en riktigt stor och god frukost som jag ska avnjuta framför Nyhetsmorgon..

Hej så länge!

Vattnas i munnen av att se denna bild på en frukost pappa och jag åt på Ikea i somras..

Hårdare än asfalt ville jag va

Publicerad 2013-10-15 20:52:36 i Allmänt

Efter dagens träning kan jag knappt svälja för att det gör så ont i halsen.. Så surt om jag ska bli sjuk nu. Jag är verkligen aldrig sjuk så det är väl kanske "på tiden". Egentligen är det väl kanske ganska bra tajming eftersom jag ska opereras på torsdag så kommer väl ändå vara tvungen att ta det lugnt en vecka åtminstone. Men det hade ju kunnat kommit på fredag så jag hade fått fullföljt min träning.. Jaja värre saker har hänt.

Idag fick jag ett moment på praktiken där jag bara kände att jag är så rätt. Jag hoppas att den känslan fortsätter. Under en lektion snackade jag med en lärare som sa att det är synd att media ger läraryrket en sån fel bild och jag kan bara hålla med.

Igår hade jag varit utan godis i fyra veckor men jag håller mig till på torsdag. Då om jag mår hyfsat bra ska jag köpa en riktigt fet godispåse..

En annan rolig sak är att jag äntligen ska träffa Ida imorgon. Vi umgicks mycket i somras men nu har vi inte setts på flera veckor! Ska bli så kul att höra vad som händer i hennes liv nuförtiden.

Hej så länge!

Söndag

Publicerad 2013-10-13 11:41:00 i Allmänt

Dagarna som har gått har jag:
 
- Fått en försenad 20-års present från Amanda. Pappa hade med sig ett paket hem från jobbet där det låg en jättefin fotobok i från våran resa. Problemet var bara att det även låg ett presentkort från Elin Maria där i som jag hade missat. Självklart hade pappa slängt kartongen när vi kom på det. Det löste sig dock då pappa fick sopdyka lite. Jag blev så rörd av fotoboken att jag inte tänkte på att kolla i kartongen. Men lite dåligt samvete hade ju trots att det löste sig i slutändan!
Sista sidan i boken:
 
-Träffat en studievägledare. Jag ska fortsätta på lärarprogrammet och väja idrottskursen till nästa termin.  Man ska inte lägga så mycket fokus på vad andra tycker och tänker helt enkelt.. Efter samtalet och ett attackpass åkte jag hem och var helt slut. Därför tackade jag först nej till Emma som ville dra ut. Men sedan ändrade jag mig hastigt och det vara bara att byta om samt sminka mig på tjugo min. Emma kom över så vi stressade i oss lite vin och gick till bussen. Väl framme insåg vi att bussarna har ändrat tider. Det var ju ett par år sedan vi åkte buss senast. Det var därför bara att dra igång en förfest i busskuren, haha.. Kul att komma och ut och träffa folk, men Eskilstunas uteliv går då inte att jämföra med Örebros.
Här är Emma i busskuren:
 
 
Jag drack inte så mycket i fredags och var därför hyffsat pigg i lördags.  Jag gick därför upp tidigt och fixade frukost till familjen. Det absolut bästa med helgerna är absolut familjefrukostarna. Om jag så kommer att få dela mitt liv med man och barn eller en fransk bulldog så kommer jag alltid vara noga med att vi ska äta stora och goda frukostar på helgerna! Efter det åkte Maja och jag ner på stan för att möta upp Amanda. Det var verkligen perfekt väder. Det är så fint ute med alla färger just nu. På stan fixade Maja sina naglar och jag köpte en ljusblå gantskjorta för mitt presentkort. Sedan blev det en löprunda när jag kom hem som inte gick bra. Sprang endast för att svettas ut alkoholen därför var tiden och distansen där efter. Jaja man måste inte alltid prestera på topp. Efter det var det ostbricka deluxe. Av den anledningen somnade jag i matkoma strax efter tio...
Eskilstuna visade sin bästa sida:
 
 
 
 

Den här tjejen kommer att bli något stort en dag:
 

Nytt rekord

Publicerad 2013-10-08 20:27:16 i Allmänt

Praktiken har gått bra. Är dock inte övertygad om jag är rätt än. Men jag tar det som det kommer och går in med positiv inställning varje dag. På fredag ska jag iväg och prata med en studievägledare, det kanske hjälper lite. Eller så gör det bara saken värre, det visar sig. Idag var det brandövning på skolan och flera elever blev ledsna. Självklart förstår jag om de blir rädda för att de trodde att det var på riktigt. Men det var inte därför dem grät. De grät för att deras iphones som kostade flera tusen låg där inne och deras föräldrar skulle bli arga om telefonerna brann upp. Hur tröstar man ett barn i ett sådant läge? Det var ungefär som när jag var i den åldern och frågade pappa om han skulle bli mest ledsen om bilen gick sönder eller om jag försvann. Då sa pappa att materiella saker kan man alltid ersätta men det kan man inte med människor. Vilket var precis vad jag sa till eleverna idag. En iphone går inte att mäta med en människa..
 
Igår var jag så slut i huvudet att jag brände av två pass på gympozz. Denna hatkärlek till grit alltså.. Idag orkade jag inte åka in till stan så jag tänkte ta min 7 km runda. Dock var vädret så skönt och benen så pigga så jag kom upp i 11,4 km. Nytt rekord och stolt Ida. Jag tror att jag ska börja satsa på att springa längre och inte lika många gånger i veckan. Man måste leva över gränsen för att komma någon vart.
 
 
 
 
 
 

Finsittning

Publicerad 2013-10-06 18:35:46 i Allmänt

Då var man inte en nolla längre. Känns sådär faktiskt. Nu drar det igång på riktigt kanske man kan säga. Nej positivt nu. Finsittningen var trevlig. Maten var riktigt god. Det dröjde dock lite länge mellan varje rätt. Jag var
dödshungrig eftersom att jag bara hade hunnit slänga i mig frukost efter pumpen. Sedan var det lite spex och olika tal. Efter det gick vi ner till nattklubben och dansade tills vi bokstavligt talat nästan kröp hem. Usch vad ont man kan få i fötterna av skor.. Tacka vet jag mina Jeffrey, dock är dem inte så fina till långklänning så de fick vara hemma igår. Hur som helst så var det kul att klä upp sig ordentligt. Lite jobbigt dock att dansa med långklänning.
 
Här kommer lite bilder från kvällen:
 
Började med bubbel hos Sofia
 
 
 
 
Sedan var vi på en kort förfest med nollegruppen innan vi tog taxi till middagen.
Fördrink innan maten
 
Alla var inte lika intresserade av underhållningen..
 
Årets snällaste och årets förändring. (Emma och jag)

Fina Anna som hade glömt sitt insulin hemma, som tur var hittade vi en som hade!
 
När insulinet var fixat gick hennes skor sönder istället, inte lätt alla gånger.. Men hon var lika glad för det! ;)
 
Den här bilden med mina studiegruppstjejer får avsluta finsittningen:
 
Nu ska jag fixa sidnummer på mitt paper sen kommer jag skicka in det. Orkar inte mer. Sedan ska jag ta en stor skål med glass. Jag har ett frikort så är det bara. Idag är en sådan dag, punkt.
 
Hej så länge!
 

Lördagmorgon

Publicerad 2013-10-05 07:51:00 i Allmänt

Klockan är 07:37 en lördagmorgon och jag är vaken. Varför då? Ja, har man ett paper att färdigställa så att man hinner träna 10:00 så finns det inga andra vägar. Hoppas det känns bra bara när jag skickar in det. Just nu känns allt tomt. Efter gårdagens föreläsning och genomgång fick jag något av en panikkänsla. Varför gör jag det här? Är jag rätt? Vad ska jag annars göra? Frågorna var många men svaren var desto färre. Ja jag ska väl i alla fall gå ut på vfu:n med öppna armar och verkligen känna efter. Kanske är det bara en svacka. Kanske är det verkligheten som kommer ikapp. Jag vet har ingen aning, är bara tom.
 
Jag började i alla fall gårdagen på bästa sätt! Milen med Amanda, så skönt. Nej, jag skriver det inte för att det ska låta bra för det var verkligen skönt! Vädret var på topp, benen var på topp och musiken dunkade i öronen. Tänk om varje springrunda kunde vara så.. Hur som helst så är vi båda taggade att börja träna lite smått för Göteborgsvarvet som är den 17:e maj. Det skulle var en enorm kick att kunna ta sig igenom de 21 km utan att avlida..
 
Efter min tomhetskänsla åkte jag över till bästa moster för att få tankarna på annat. Där bjöds det på god mat, frukt och idol. Vi åkte hem rätt skapligt då jag skulle lägga mig tidigt. Vilket jag också gjorde och nu sitter jag här och ska dra igång. Sedan kommer dagen gå i ett. Hämta Amanda, träna, köpa det sista, bli fixad, ta tåget, dricka bubbel och sedan är det finsittning!
 
Ikväll ska jag koppla bort allt som har med tveksamheter och bara njuta av en förhoppningsvis trevlig kväll med trevligt sällskap.
 
Hej så länge!
 
Amanda efter milen:
 
 
 
Fruktfatet
 
 
 
 

Handen i fickan fast jag bryr mig

Publicerad 2013-10-03 15:12:17 i Allmänt

Dessa dagar har jag:
-gått upp tidigt och gått promenader
-skrivit på mitt paper
- varit på ansiktsrengöring (aj aj aj)
- träffat min handledare på vfu:n
- tränat
 
Ja roligare än så har det faktiskt inte varit. Idag åkte jag till universitetet för att ha ett pappersseminarium. Även om det bara var en kort tid och jag övervägde att inte åka, så är jag glad att jag gjorde det. Jag fick massa tips hur jag kan ändra lite med mitt paper, De tänkte jag göra nu när jag skrivit klart här. Den ska vara inne på söndag egentligen men jag vill vara klar innan finsittningen. Helt sjukt att vi redan är klara med en delkurs...
 
Idag är det bara 14 dagar tills jag får äta godis igen. Det har varit en STOR utmaning denna vecka. Aldrig haft sådant sug efter allt.. Jaja bara klänningen går igen på lördag så är jag nöjd. Ikväll är det något event på gina på stan. Skulle vilja dit då det ryktas om att det är 25% på allting. Ska försöka tvinga med mamma annars får jag åka själv har en massa andra småsaker jag måste köpa.
 
Nej nu ska jag rätta till mitt paper och skriva en referenslista sedan kanske jag tar en promenad. Tänkte försöka vara träningsledig idag då Amanda ska ta mig runt på å-varvet imorgon. Återstår att se.
 
Hej så länge!
 
 
 
Hur lika är inte Amanda och Maja på de här bilderna? Åh mina söta. Lika arg som de kan göra mig ibland lika mycket älskar jag dem innerst inne. <3
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela