petersonida.blogg.se

DARE TO BE GREAT

Torka

Publicerad 2013-09-30 16:29:36 i Allmänt

Jag är inne i en riktigt jobbig skrivtorka med mitt paper. Kommer inte riktigt igång och får inte ihop något vettigt. INTE BRA ALLS!! Jaja, nu ska jag låta det vara en lite stund och förhoppningsvis komma in i det snart. Ikväll är det grit och attack, älskade måndag!! Dessutom är det ny releasevecka, ännu bättre!!
 
Ångest på ångest, ångest över att jag inte får ihop något och ångest över ångesten att jag inte får ihop något. Kämpa Ida! Blir det allt för jobbigt kanske jag glider iväg med denna:
 
oh saknar att vara på resande fot..
 
Oklart inlägg, nu ska jag fortsätta läsa referenshanteringen.
 
Hej så länge!
 

Nötskal

Publicerad 2013-09-29 22:20:00 i Allmänt

Då var ännu en helg slut.. Den har bestått av plugg, träning och en Brunch på Marys. Jag har läst och samlat fakta från all kurslitteratur så imorgon ska jag börja skriva på mitt paper, spännande att se hur det går.  De värsta är bara att vi har byggkillar hos oss för tillfället.. Jaja, får väl låna Amandas lägenhet om de väsnas för mycket.

Helgen har inte bestått av minsta lilla godisbit eller chips. Det har gått bra men tror tjejveckan är på ingång så det var en liten utmaning nu på kvällen. Konstigt det där. Man vill sluka precis allt gott som finns i hemmet. Fick nöja mig med kvarg och pauluns müsli, funkade helt okej. Med betoning på okej... Inte det att det inte är gott men jag säger bara center, dessa små chokladtoppar med kolafyllning!

Har hittat min vinterjacka, därav namnet på rubriken. Det är verkligen jag i ett nötskal att inte Kunna släppa något när jag väl börjat tänka på det. Har suttit och kollat runt på olika sidor efter den i över en timme nu och bombat Amanda med sms. Hm.. Beroende på hur det går med mitt paper så tänkte jag försöka åka och kolla på den i veckan om den finns i butik.. Börjar ju min praktik nästa vecka då kanske det behövs en tjockare jacka vissa dagar. Ser faktiskt fram emot vintern.

Nej nu ska jag ta och borsta tänderna. Dessvärre får jag sova på soffan. Jag fick ett ryck och skulle bädda rent i sängen. Men när jag dragit ut allt kom något annat i vägen så nu har jag Inge sängkläder i den och är för trött för att fixa det nu. Det är också jag i ett nötskal..

Godnatt

Känslan efter morgonens löprunda+ Marys Brunch

Helg

Publicerad 2013-09-28 11:05:34 i Allmänt

Plugghelg var ordet. Det känns dock lite lite bättre efter gårdagens seminarium. Jag ska skriva ett paper som ska in nästa vecka. Egentligen nästa söndag 24:00, men då det är finsttning på lördag så vill jag ha den helt klar på lördag. Dessutom ska den läsas av de andra i min grupp på onsdag. Det betyder att den i princip måste vara färdig på onsdag. Men jag stressar inte upp mig, än.. Nej men faktum är att jag har hela helgen samt måndag, kanske tisdag och halva onsdag att få den klar. Jag ska verkligen gå in för det. Dock kommer jag att göra lite pauser för träning och film skulle jag tro.
 
Hur som helst, idag kickade jag igång dagen med en morgonpromenad. Lyssnade på Amanda&Hannah under tiden. Älskar poddar! Det bästa är att det är massa nya på gång. Det betyder att det blir många promenader i höst, inte mig emot..  Nu sitter jag hur som helst och äter frukost. Efter det drar plugget igång, sedan ska jag köra attack tänkte jag. Det var så himla kul igår att köra det så kan inte låta bli.. Ikväll står det tacos på matschemat, dock tog jag fram kyckling så det blir lite variation. Sedan tänkte jag baka "linnfröochägg-bröd" så man kan göra som en kycklingtacomacka, mums. Nu har jag hållit upp med godis i två veckor, två kvar. Det går bättre än vad jag förväntat mig än så länge, peppar peppar ta i trä!
 
Just det, jag fick hem min klänning till finsittningen. Jag var till en början lite osäker men efter att ha visat upp den för grannarna och Amanda igår så känns det bättre. Det blir den, så skönt att ha det fixat! Lite dyr dock, men vad gör väl det om hundra år?!
 
Gårdagen, man ska inte slösa på smilet i onödan, eller ;)
 
Just nu..

Klänningen:
 
 
Förutom plugg är ett mål med helgen att storstäda mitt rum, återstår att se hur det går med det..
 
Nej nu ska jag fylla på kaffekoppen och dyka in i alla böcker..
Hej så länge!
 

Veckans lärdom

Publicerad 2013-09-26 21:20:00 i Allmänt

Tre dagars jobb, tre dagars för lite plugg. Jag har pluggat ända sedan jag kom hem vid klockan fem idag.  Undantag för en 20 min pn! Jaja, man lär sig av sina misstag. Nu tänker jag i alla fall fixa matlåda till imorgon och sedan ger jag upp för ikväll. Jag får ändå inte in mer i mitt huvud. Tur att jag ska träffa min underbara studiegrupp tre timmar innan morgondagens seminarium.

I helgen går jag för övrigt i träning/plugg-ide.

Godnatt

Skulle tippa på att jag har druckit 8-9 koppar kaffe idag...

Men vad spelar det för jävla roll

Publicerad 2013-09-23 22:07:46 i Allmänt

Började dagen med en promenad och Gidlunds sommarprat. Jag lyssnade två gånger på det i somras men var tvungen att få mig en tankeställare. Blev mer sorgligt denna gång då han faktiskt gick bort häromdagen. Varför måste livet vara så oerhört orättvist?

Efter det har dagen rullat på. Två föreläsningar, plugg och träning. Gillar måndagar då det både är grit och attack. Från cancer till träning, plötslig vändning. Men efter att ha tänkt på döden så vill man få känna sig levande.

Ännu mer fel känns det att avsluta med detta. Jag har bestämt vad jag ska ge mig själv om jag klarar mig utan nyttigheter fram till 17 oktober.. Men vet ni vad jag också har bestämt mig? Att jag ska ta vara på livet. Fan man grubblar så mycket över skitsaker.. Jag är expert på det. Skulle ångest beskrivas med ett ord så skulle det vara "Ida". Men jag har inte rätt till att känna så. Inte när jag är helt frisk, har en familj som alltid ställer upp och dessutom börjat med något jag tycker är kul!

Nej nu är klockan mycket, imorgon väntar jobb!

Godnatt

Slutet av nollningen

Publicerad 2013-09-22 17:57:22 i Allmänt

Jaha då kan man nästan säga att nollningen är över då. Det ända som är kvar är finsittningen. (Som jag måste hitta en klänning till..) Det har varit många roliga kvällar. Jag har tyvärr inte kunnat varit med på allt. Eller rättare sagt så har jag varit med på lååångt ifrån allt. Det är ju lite svårt med tanke på att jag fortfarande bor i Eskilstuna. Dock så har Sara intresseanmält sig på en lägenhet nu, så jag hoppas verkligen att det blir något!! Tillbaka till nollningen. Det bästa med den har helt klart varit att man har träffat så mycket nya människor. Vissa har man kommit närmare än andra och det är jag så tacksam för. Jag hade aldrig kunnat trott att jag skulle träffa så fina vänner på så kort tid. Nu är det bara boende som fattas..
 
Imorgon får jag reda på var jag ska ha min första praktik. Jag sökte bara platser i arboga och köping så jag hoppas på något av det. I så fall kan jag tågpendla de första veckorna. Även om jag inte är sådär jättepepp på tåg just nu. Igår när jag skulle åka på sista nollningskvällen så stressade jag till tåget och kom precis fram tills det skulle gå. Självklart ropade dem då ut att det var två timmar försenat!! Hur är det möjligt?! Sedan skulle de gå bussar men dem skulle åka från Södertälje först. ("SJ alltid förebereda på föreseningar") Vid den punkten ringde jag mamma och sa att jag skulle komma hem igen. Då man har världens bästa pappa så erbjöd han sig att skjutsa mig ända till örebro istället. Först ville jag inte då det finns roligare saker en lördagskväll än att åka tur och retur till örebro. Men då det trots allt var sista nollningskvällen var det bara att tacka ja till skjutsen, luta sig tillbaka och knäppa en cider...
 
 
 
 
 

Mellan två tåg

Publicerad 2013-09-18 16:52:20 i Allmänt

Startade dagen med celsius, plugg och en löprunda. Riktigt skönt var det att springa idag, fler sådana rundor tack! Låg på 5,05 per km och sprang drygt 7 så det var helt okej tycker jag.

Annars har dagen hittills mest bestått av att läsa. Hann även förbi Amanda innan tåget gick. Nu sitter jag i Arboga och väntar på tåget mot Örebro. Ska möta upp Anna på stationen och sedan ska vi bege oss mot Sofia. Tror det kommer bli en grym kväll, riktigt taggad i alla fall!!

Nu ropade dem ut att tåget är försenat, självklart....

Stora i det lilla

Publicerad 2013-09-18 08:09:16 i Allmänt

Började även denna dag med en morgonpromenad. Bra väder och Schibbye & Perssons sommarprat i öronen. Finns inge bättre än att lyssna på bra dokumentärer, poddar och sommarprat när man är ute och går.

Jag kanske är konstig, men sådana här dagar är värda guld för mig. Jag börjar dagen med en morgonpromenad. När jag kommer tillbaka har jag tid för en skön dusch samt att dricka kaffe i lugn och ro. Efter det hinner jag göra någon nytta, idag blev det plugg. Sedan har jag även tid över att fixa mig utan att känna stress. När jag är klar åker jag iväg dig jag ska, idag var det till skolan. Till sist rullar dagen på bra och jag får avsluta den på gympozz med ett eller två svettiga pass. Ibland gäller det att se det stora i det lilla och det är precis vad en sådan här dag innebär. Det är något litet som sätter ett stort välbefinnande hos mig.

För övrigt är jag otroligt taggad på morgondagens togafest. Innan det väntar dock en jäkla massa plugg..

Sjön imorse:

Ny vecka

Publicerad 2013-09-16 22:02:51 i Allmänt

Ny vecka, ny start. Eller hur brukar det vara? Jag började i alla fall dagen med en promenad och sedan tog jag tag i "kurslitteraturproblemet" och beställde lite böcker. Efter det väntade en föreläsning i Örebro. Inte så kul att åka för så kort tid. Men just nu finns det inte så mycket att göra något åt det. Så typiskt mig bara att vilja ha allt på en gång..

Nu på kvällen blev det grit och attack. Skapligt trött efter. Jag måste ta tag i det här nu. Äntligen kan jag göra det ska jag väl säga egentligen. På grund av jobb och nystart med skolan har träningen inte varit i fokus. Det är klart jag har tränat men inte så mycket som jag vill. Därför har jag nu bestämt mig för att ha ett godisförbud. Det sträcker sig ända tills den 17-onde oktober då jag ska operera mig. Efter det ska jag köpa en fet godispåse. Dessutom ska jag få unna mig något fint då, lutar åt en plånbok. Skriver det här för då måste jag hålla det..

Nu ska jag kolla klart på ensam mamma söker. Imorgon väntar skola, plugg och träning. Sedan blir det plugg och toga på onsdag!! Inge jobb i veckan, så kan det bli ibland. Man kan som sagt inte balansera allt. Om jag har tur kanske det finns övertid i helgen!

Helgen

Publicerad 2013-09-16 08:35:11 i Allmänt

Håret blev helt okej, ovant men man vänjer nog sig. Känns bra att hela håret är i en färg i alla fall.. Efter frisören gick jag hem till Amanda och åt tacos med henne och Felle. Sedan begav vi oss ner till stan för att se snabba cash. Jag hade inga förväntningar alls på den, så jag tyckte absolut att den var bra. Lite tråkigt att JW inte var med så mycket. Men jag tyckte ändå att den hade en bra story, den slog ju lätt tvåan i alla fall..
 
I lördags blev det morgonpump och sedan träffade jag Jossan på tuna park. Skönt att höra att även hon trivs med sitt val. Jag längtar tills jag får åka och hälsa på henne i Falun. Lite avis är jag  på att hon har fått en lägenhet. Jag vill också ha en, fast i Örebro då.. Att det ska vara så svårt att få tag på en fyra!!
 
På kvällen åt vi tapas här hemma. Sååå gott var det! Jag fick även ett jättefint armband eftersom att jag hade namnsdag. Även om det inte är värsta grejen så tycker jag att det är mysigt med namnsdag. Man får välja mat, man får en present och familjen är samlad. Efter maten var det matkoma med stort M, så kvällen slutade i sängen väldigt tidigt.
 
Igår jobbade jag 7-16 dubbelt betalt, dubbelt så kul. Fast eller?! Nej då, tiden gick faktiskt riktigt fort igår. När jag kom hem bjöds det på gomiddag igen. Dock tog jag det lite lugnare än i lördags då jag skulle ut och springa efter. Det blev 6 km tung löpning.. Sedan rundade vi av helgen med en film och godis.
 
 
 
 
 

Det går mot mörkare tider..

Publicerad 2013-09-13 10:16:38 i Allmänt

Ja i alla fall för mitt hår. Märkte nu att det är fredag den trettonde idag.. Jaja det får bära eller brista nu har jag haft samma hårfärg så länge. Den går ungefär ut på att jag slingar det, är helblond i max två veckor och då menar jag verkligen MAX. Efter det börjar utväxten synas, sedan forsätter det till en gräns då jag skäms över den och sedan tar den ännu ett steg då jag inte bryr mig om den. Och efter det går jag in i den fasen jag är i nu, då jag tänker att alla måste tro att jag är trash som inte tar tag i mitt hår. Det är vid det här stadiet jag brukar boka en slingtid och sedan börjar karusellen igen. Men idag bryter jag mönstret! Fortsättningen följer..
 
Annars då, jag trivs fortfarande med Örebro och studierna. I onsdags var det som sagt piratfest. Riktigt roligt var det! Mindre pigg var man dagen efter dock. Tanken var att åka in till skolan tidigt, men det var ungefär lika omöjligt som det verkar vara att hålla sig ifrån godsaker under en hel vecka. Som tur var är Sara så snäll så hon lät mig sova kvar när hon gick till skolan så möttes vi upp sedan så att hon fick nycklarna. Seminariet igår gick inte bra alls, ingen var direkt sugen på att diskutera normer i skolan.. Men det är bara att ta nya tag nästa vecka!
 
Efter seminariet mötte jag upp Emma och Sara för en lunch/middag. Vi var alla överens om att vi ska ge järnet nu för att hitta en fyra som vi kan dela på. Jag är säker på att vi skulle ha hur kul som helst om vi flyttade ihop. Dessutom skulle det vara så skönt att slippa pendla. Det är klart att det fungerar just nu, men jag tror det är skönare i längden att bo i Örebro på heltid. Så jag hoppas det dyker upp något bra så att vi kan flytta i december..
 
Det blev en ledig fredag idag då jag inte behövde jobba. Började dagen med en promenad och sedan ska jag köra grit med Amanda innan frisörbesöket. Ikväll blir det bio och tacos. Sedan får jag se vad helgen har att erbjuda. Det kan bli Örebro imorgon, men det kan även bli en lugn helg. Det får visa sig helt enkelt. Nu ska jag ta tag i min kurslitteratur och kanske beställa något istället för att bara kolla. Det är roligare att klicka hem kläder och skor än dyra böcker om man säger så...
 
Hej så länge!
 
Jag och söta Anna
 
 
 
 

Tisdag

Publicerad 2013-09-10 22:27:23 i Allmänt

Jobb 7-16. Efter det var det bilkö från jobbet till stenby. Den omtalade fyra trafiken...Stannade och köpte lidls egna sockerfria energidryck. Mindre än hälften så dyr som red Bull och nästan lika god. Måste börja tänka som student nu.

Väl hemma var det bara att öppna böckerna och börja läsa. Vilket jag också gjort sedan jag kom hem. Orken kan bero på de tre burkar energi jag drack.. Några avbrott för att hämta diverse saker att tugga på blev det dock. ( varför går tiden snabbare om man äter samtidigt som man pluggar? ) Tog även en längre paus och kollade på en dokumentär om träningshysterin. Inga kommentarer mer än att det inte var helt främmande när de snackade om vissa saker. Så tacksam för att man klivit ur den svarta långa gropen...

Nej nu är det dags att slå igen ögonen. Det är inte föreläsning först efter lunch men jag måste upp och börja skriva på en text innan.

Just det "hetsplugget" är för att jag ska kunna vara med på piratfest imorgon! Hoppas allt går vägen bara så jag hinner med allt jag ska. Det visar sig!

Godnatt

Linne från Australien med ett citat som stämmer in på mycket här i livet...

Helgen

Publicerad 2013-09-08 20:25:47 i Allmänt

Jaha då var det ännu en helg som försvunnit förbi..


Idag jobbade jag 7-16. Väldigt segt var det. Men med tanke på att jag nästan drog in en månads pendling så gick det hyfsat ändå.


När jag kom hem var tanken att sätta mig och plugga som bara jag kan när jag sätter rätt sida till. Men jag hade för mycket i huvudet så det var bara att ge sig ut och springa av det värsta.


Efter sju kilometer var jag mer klar i huvudet och då gick det så mycket bättre att plugga. Konstigt det där, jag blir alltid piggare i huvudet av att träna, borde man inte bli trött? Hur som så var i alla fall kroppen helt slut, vilket är en ganska så skön känsla.

På tal om något helt annat så vill jag bli brunhårig. Trött på utväxt och dyra frisörbesök.. Dock ljusbrun så jag inte ser ut som ett lik i vinter.

Nej nu är det dags att sova och tagga inför morgondagens seminarium!!

"om jag inte hade haft någon hade jag inte varit någon"

Publicerad 2013-09-07 14:14:02 i Allmänt

Igår var jag på föreläsningar från 08:15-15:00.. Trodde jag skulle var mer slut än vad jag var efteråt. Men faktum var att det var ganska intressanta föreläsningar, speciellt den sista. Den handlade om barns relationsskapande processer. Föreläsaren hade följt skolbarn under en längre tid och följt en diskussion med dem hur de såg på kompisar, hur man fick kompisar och så vidare. Det är en hel del som stämmer in som man själv inte har tänkt på förut. En sak jag fastnade för var ett citat som en liten tjej hade sagt "om jag inte hade haft någon hade jag inte varit någon". Det gick rakt in i hjärtat, för det är så sant. Om man inte har "någon" som man känner sig bekräftat och behövd av, ja då känner man sig inte värd någonting och då är man inte någon. Däremot om du har en vän, pojkvän eller familj som du känner dig behövd och älskad av ja då känner du också att du är någon... Jag tyckte det var väldigt fint sagt av en sådan ung tjej, hon hade fattat poängen trots sin unga ålder!
 
Annars då, jag känner fortfarande att jag är inne på rätt spår. Utan tvekan! Efter föreläsningarna igår så åkte jag och tränade, sedan var det kebab för hela slanten med Maja. På morgonen idag körde jag ett pumppass och efter det var det en efterlängtat och god familjefrukost! Nu är tanken att jag ska börja plugga då jag har seminarium på måndag och imorgon väntar jobb.. Mellan allt så håller jag även stenkoll på lägenheter i Örebro, vill verkligen flytta till vintern..
 
Nej nu ska jag lägga mig och läsa, hej så länge!
 
En saknad vän! <3

 

Nollning

Publicerad 2013-09-05 16:34:53 i Allmänt

Då var man hemma igen efter två nätter i Örebro. Nollningen är i full gång och för att kunna vara med så har jag sovit över hos Sara. I tisdags var det pubrunda. Jag och Sofia satt hemma hos henne och drack vin från klockan fyra. Sedan mötte vi upp nollegruppen vid sju och gick runt och drack på olika pubar för att sedan avsluta på en nattklubb. Det var alldeles för mycket folk för att kunna röra sig på dansgolvet så när jag träffade Sara i vimlet så bestämde vi oss för att runda av kvällen och åka hem. Det säg att man ska sluta när man är på topp så vi gjorde nog rätt i att åka hem.
 
Igår var det tänkt att vi skulle gå på bio men efter att ha träffat några från nollegruppen på systemet så blev jag sugen på att följa med på kvällens pyjamasparty istället. Tur var det för det var en riktigt kul kväll. Tjugo i tre ramlade jag in hemma hos Sara. Så nu kan man checka av att man varit ute och dansat på krogen i pyjamas. Jäkligt skönt då det bara var att lägga sig direkt när man kom hem...
 
Idag har vi pluggat lite i studiegruppen och sedan var det dags att åka hem till Eskilstuna igen. Var inte så roligt att köra när man inte hade sovit så mycket.. Jag har blivit riktigt sugen på att flytta till Örebro på heltid. Trivs bra med kompisar och staden så om jag får tag på något billigt boende är det mer värt att lägga pengar på hyra än bensin. Dessutom spar jag tid och kan vara med på saker utan att hela tiden behöva ligga två steg före med boende och eller att köra hem.
 
Imorgon är det dags för  de första föreläsningarna. Det ska bli spännande. Börjar redan kvart över åtta så det blir en tidig kväll, men inte mig emot då jag är hur trött som helst!
 
 
 
 
 
Pyjamas och sovmask. (och nollebricka såklart!)
 
Man får inte glömma bort pluggandet..
 
Nollegruppen
 
 
 

Helgen och skolstart

Publicerad 2013-09-02 19:38:00 i Allmänt

Det blev Örerbo i fredags ändå, vilket jag är glad över. Om jag inte hade åkt hade det inte känts lika bra att åka dit idag igen. Även om magen protesterade under kvällen så var det helt klart en lyckad kväll. Lördagskvällen skippade jag dock och körde hem från Sara vid klockan fem. Sedan var jag hemma runt klockan sju efter att jag hämtat upp Maja och pappa på vägen. Så istället för en festkväll så blev den en lugn kväll framför sommarkrysset. Jag tror jag valde rätt alternativ för magen då den känns bättre nu efter att den fått vila. Dessutom tror jag orsaken är funnen och till dem som överväger på att sluta äta precis allt som har med kolhydrater och fett under en längre tid, gör inte det. Det är ett rent helvete att gå tillbaka sedan när magen inte är van vid någonting annat än fettsnål mat och proteiner. Nog pratat om det..
 
Idag var det alltså dags för skolstart på riktigt. Jag mötte upp Sofia imorse och sedan har dagen gått i ett. Så mycket information har gått in i mitt huvud idag. Men det känns jättekul än så länge, jag är så peppad! Det som var mindre kul var att det var vägarbete på vägen hem så det tog längre tid än beräknat. Och med tanke på att jag inte hunnit ätit något sedan klockan nio på morgonen var varken huvudet eller magen med i matchen när jag kom hem vid halv sex. Men nu är allt som det ska igen. 
 
Imorgon har jag lektion från 10:15-12:00. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer förutom att jag ska möta upp Sofia på eftermiddagen och ta några glas innan vi ska på pubbrund med nollegruppen. Det ska bli riktigt kul faktiskt. 
 
Nu ska jag unna mig lite glass och fortsätta leta kurslitteratur.
 
 
 
 
 
 
Hej så länge! 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela